Lajme

« Prapa

AKK, takim me autoritetin norvegjez për kadastër

Agjencia Kadastrale e Kosovës që nga themelimi i saj ka qenë e përkrahur nga Autoriteti Norvegjez për Kadastër dhe Hartografi "Kartverket", si përmes financave po ashtu edhe përmes ekspertizës. Për të diskutuar mbi ecurinë e projekteve që janë duke implementuar nga AKK me pëkrahje nga Kartverket, kryesisht në fushën e sistemit të unifikuar të adresave, gravimetrisë, konvertim e migrim të të dhënave, me datë 17 mars është mbajtur një takim vritual pune mes Kryeshefit Ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale të Kosovës z. Avni Ahmeti dhe me Drejtorin e ri për Bashkëpunim Ndërkombëtar pranë "Kartverket" z. Hans Christian Munthe-Kaas. Në takim u prezantua ecuria e projekteve, rezultatet dhe sfidat si dhe realizimi i komponentave te projektit perkrahes. Në fund të takimit u trajtuan mundesitë për vazhdimin e bashkëpunimit edhe bë të ardhmen.